Śledź nas

Korytarz w mieszkaniu w Józefosławiu

Korytarz wejściowy bezpośrednio łączy się z kuchnią, dlatego też zadecydowaliśmy o stworzeniu podłogi, która będzie łączyć oba te miejsca, a przy tym nie będzie standardowym ułożeniem glazury. W tym celu z białego gresu stworzyliśmy prostokąt obramowany podwójną mosiężną listwą w dwóch szerokościach. Po jej zewnętrznej stronie ułożono płytki z rysunkiem beżowego marmuru, który pięknie współgra z szafkami kuchennymi i całą kolorystyką pomieszczenia. Wyznaczona optycznie droga wydłuża wnętrze i zaprasza nas do wejścia dalej.

Zabudowa przy wejściu została rozbita wnęką z podświetlaną sztukaterią, kinkietem i pufą. Dzięki temu uzyskaliśmy miejsce zarówno ciekawe wizualnie, jak i praktyczne w użytkowaniu. Ponadto, aby powiększyć przestrzeń fronty szaf zostały wykończone taflą lustra. Całość tworzy spójne, eleganckie wnętrze.

Data: